vliegen beziers

Beziers is de geboorteplaats van Pierre-Paul Riquet, de ontwerper van het beroemde Canal du Midi. De waterweg die de Atlantische Oceaan verbindt met de Middellandse Zee en door Beziers stroomt. Op de fiets kunt u heerlijk fietsen langs dit kanaal en genieten van de mooie omgeving en prachtige sluizen van dit kanaal.

De stad Beziers is gelegen op een heuvel langs de rivier de Orb en leeft met name van de wijnproductie. De rivier de Orb kruist in de stad het Canal du Midi middels een mooi aquaduct. Beziers beschikt verder over een mooi, middeleeuws centrum met de kathedraal St. Nazaire als uithangbord. 

Beziers vormt de poort naar de wijngaarden van de Languedoc en het authentieke achterland met haar mooie, mediterraanse dorpjes. U vindt hier uitgezette fietsroutes langs wijnhuizen en wijnkastelen.

Met name in het voor -en najaar is het heerlijk vertoeven in deze regio. De mooie zandstranden van Serignan Plage en Valras Plage liggen binnen handbereik en zijn nog relatief lekker rustig. Bovendien zijn de temperaturen dan iets gematigder en geniet u nog van de vele zonuren die deze regio rijk is. 

Het vliegveld van Beziers, het zogenaamde Aéroport Beziers Cap d'Agde is gelegen op een kleine 15 km ten zuidoosten van de stad. U kunt vliegen naar Beziers middels low-budget vluchten van o.a. RyanAir. Op het vliegveld van Beziers Cap d'Agde zijn diverse autoverhuur bedrijven gevestigd waar u een auto kunt huren voor uw verblijf in de Languedoc-Roussillon.