Vliegen montpellier

Montpellier is een zeer dynamische stad in het uiterste zuiden van Frankrijk. Het is een echte universiteitsstad waardoor er veel leven in de stad is en er veel georganiseerd wordt. De afgelopen jaren zijn er in en rondom Montpellier grote renovatie werkzaamheden verricht met betrekking tot de infrastructuur, hetgeen een nóg betere uitstraling heeft gegeven aan de stad. Ondanks de renovatie werkzaamheden aan en in de stad, is men erin geslaagd om het karakter van het oude centrum te behouden. Hierdoor is een mooie mix ontstaan tussen een historische binnenstad met haar smalle straatjes, pleintjes en gezellige terassen en moderne gebouwen die verrezen zijn. 

Het oude Middeleeuwse centrum van Montpellier is geheel autovrij. Brengt u een bezoek aan het Place de la Comédie. Op dit uitgestrekte voetgangersplein zult u vele straat artiesten tegenkomen en kunt u een drankje nutiggen aan één van de vele terassen die aan het plein gelegen zijn. Ook de kathedraal Saint-Pierre en de Arc de Triomphe zijn het bezoeken waard. Wilt u graag even de drukte van de stad vermijden, dan heeft Montpellier ook volop mogelijkheden. Met de tram kunt u namelijk gemakkelijk en snel reizen naar de plaatsen rondom de stad en naar de stranden van de Middellandse Zee. 

De stad Montpellier is dus niet alleen geschikt als stedentripe voor een weekend, maar ook om bijvoorbeeld enkele dagen heerlijk te vertoeven aan de Middellandse Zee. 

Vanuit Nederland is het mogelijk om o.a. met Transavia op Montpellier te vliegen. U vliegt in dat geval op Montpellier Méditerrannée en binnen 10 minuten bent u met een shuttlebus in het centrum van de stad gearriveerd.