vliegen provence

De Provence is voor veel toeristen een zeer geliefde vakantiebestemming in het zuiden van Frankrijk. Haar zachte klimaat met vele uren zonneschijn, de prachtige stranden van de Cote d'Azur en de leuke Provencaalse dorpjes in het achterland spreken eenieder tot de verbeelding. Met de steden Marseille, Toulon en Nice heeft de Provence diverse mogelijkheden om naar toe te vliegen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de kleinere steden, zoals Cannes en Saint Tropez, die bij menigeen bekend zijn vanwege de exclusieve uitstraling en pracht en praal die u er vindt.  Binnen enkele uren vliegt u vanuit Nederland of Belgie naar de Provence en kunt u gaan genieten van al het moois wat deze streek te bieden heeft.

vluchten naar de provence

De stad Nice beschikt over één van de meest drukbezochte Franse luchthavens en kent derhalve een zeer hoog bezoekersaantal. Dit is o.a. te danken aan de gunstige ligging van de stad. Het is gelegen aan de Middellandse Zee en dichtbij toeristische hotspots, zoals Cannes, Saint Tropez of Monaco. Uiteraard heeft de stad Nice ook volop te bieden en is het een leuke stad om eens te bezoeken voor een stedentrip. 

Een andere populaire bestemming waar u gemakkelijk heen vliegt in de Provence is de stad Marseille. Marseille is ook gelegen aan de Middellandse Zee en heeft met haar oude haven en levendige binnenstad ook enkele troeven in handen voor een leuke stedentrip. Houdt u van voetbal, dan moet u beslist eens een bezoek brengen aan de lokale voetbalclub van Marseille, l'Olympique de Marseille. In de volksmond ook wel l'OM genoemd. 

Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven Brussel en Charleroi zijn er volop vluchten die vertrekken naar de Provence. De meest bekende maatschappijen die deze vluchten verzorgen, zijn AirFrance, Transavia of RyanAir.