vliegen marseille

De stad Marseille is gelegen in het oostelijk deel van het Middellandse Zee gebied en is één van de toeristische trekpleisters in deze regio. De stad kent een ware mengelmoes van culturen die hier samenleven en de bevolking staat bekend als zeer warmbloedig en gastvrij. Vanuit haar verleden en dankzij de ligging heeft deze havenstad altijd een sterke binding gehad met de Noord Afrika. Deze connectie vertaalt zich o.a. in de streekgerechten die u kunt proeven in de restaurants in Marseille. Hier proeft u de keuken van de Provence en de Middellandse Zee. 

Hoog boven de stad torent de basiliek van de Notre Dame de la Garde uit. Deze basiliek is gebouwd uit marmer en is voor de inwoners van Marseille zeer belangrijk. Indien u in Marseille verblijft, brengt u dan absoluut een bezoek aan deze basiliek. U zult genieten van het prachtige uitzicht over de stad. 

Verder is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de oude haven van Marseille. Rondom de haven vindt u vele leuke winkeltjes, restaurants en bezienswaardigheden, zoals de oude forten die tijdens de tweede wereldoorlog gebouwd werden ter verdediging van de haven. 

Gaat u naar een lokaal restaurant, kiest u dan op de menukaart voor de 'Bouillabaisse'. Dit gerecht, waar Marseille om bekend staat, bestaat uit diverse soorten vis met een vissoep en croutons, geserveerd met bijvoorbeeld een heerlijke witte wijn uit de Bouche-du-Rhone regio. 

Vanuit Nederland kunt u bijvoorbeeld vanaf Eindhoven Airport naar Marseille vliegen met RyanAir.