vliegen nice

Nice is de departement hoofdstad van de Alpes-Maritimes en vormt samen met Marseille een grote trekpleister voor toeristen aan de Cote d'Azur. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee en reeds in het voorjaar is het prima toeven in Nice. Het zeewater is dan nog wel wat aan de koude kant, maar de temperatuur is zeer aangenaam en de vele terrasjes en barretjes in Petit Nice, de oude binnenstad, verwelkomen u graag. Hier vindt u ook volop leuke restaurants, waar u kunt genieten van de gastronomie van de Provence. Vanuit Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam kunt u rechtstreeks vliegen naar Nice

Op het centrale plein in Nice, de Cours Saleya, wordt dagelijks een markt georganiseerd. Bovendien is er een iedere maandag op deze plek een kunst -en antiek markt. Het is leuk om daar eens rond te gaan snuffelen als in Nice verblijft. 

Daarnaast biedt de Promenade des Anglais, de 6 kilometer lange boulevard, u een heerlijk uitzicht aan zee. U kunt lekker slenteren over deze boulevard of even uitrusten in één van de vele stoelen die hier voor u klaarstaan. Vele toeristen genieten hier van het zachte klimaat van de Middellandse Zee in het voorjaar. Zoekt u wat meer cultuur tijdens uw verblijf in Nice? Dan biedt de stad ook volop mogelijkheden. Zo vindt u bijvoorbeeld de Russisch-Orthodoxe kathedraal in Nice, zijn er diverse interessante musea en parken en in de wijk Cimiez maakt u kennis met de Romeinse wortels van Nice. 

Voor bijvoorbeeld een stedentrip biedt Nice dus volop mogelijkheden!